Stormfock

Stormfocken är det minsta förseglet och en viktig säkerhetsåtgärd i synnerhet vid långseglingar. Ofta är detta segel orangefärgat för att tillkalla uppmärksamhet. Hårdvindsfockar tillverkas oftast i grov dacronduk för att kunna hantera tuffa väderförhållanden. Inga lattor används, utan akterliket är utskuret då seglet bör klara av tuffa väderförhållanden. Beroende på hur din rigg ser ut och hur seglet skall användas presenterar vi här tre alternativ.


Windy omslagsfock

De flesta båtar är idag utrustade med rullsystem vilket kan orsaka problem vid byte från rullgenua till stormfock. Lösningen finns i vår omslagsfock “Windy”, ett segel som hissas utanpå den ihoprullade rullgenuan med hjälp av spinnakerfallet. I förliket sitter en kanal som fästs med hakar runt den inrullade genuan och seglet halsas i däck. Windy fungerar såväl som hårdvindsfock som stormfock.

 

Fast pris, ingår ej i höstkampanjen.

4m² – 6,640:-

6m² – 9,260:-

9m² – 13,580:-

Pris inklusive moms, exklusive frakt.


Stormbag

Stormbag är ett dubbelt segel som sätts på var sin sida av det inrullade förseglet. Seglet levereras i en PVC-väska och kan sättas från sittbrunnen från sin förpackning. En säker hantering för ensamseglaren.

 

Fast pris, ingår ej i höstkampanjen.

4m² – 9,075:-

6m² – 11,112:-

8m² – 14,150:-

10m² – 16,650:-

13m² – 20,075:-

Pris inklusive moms, exklusive frakt.


Traditionell stormfock

För riggar utan rullsystem, eller med ett inre förstag sätts en stormfock med pistolhakar. Försärkta horn och sömmar gör seglet starkt i tuffa väderförhållanden. Skothornet är högt skuret och förliket utrustas med kraftiga pistolhakar.